Elektronica

Wat houdt een energielabel voor utiliteit in?

Het energielabel voor utiliteitsbouw is nog relatief onbekend. Bij verkoop of verhuur van een bedrijfspand moet het energielabel aanwezig zijn omdat het nog relatief nieuw is. Minder bekend, deze blog legde uit hoe het werkt en wat de voordelen zijn van energielabels.

Energielabels geven de energie-efficiëntie van een auto, apparaat of woning aan. Dit label helpt u te bepalen of dit de juiste aankoop voor u is. Voor auto’s en apparaten ligt het energielabel redelijk vast, maar voor woningen kunnen verbeteringen worden aangebracht om een ​​beter energielabel te krijgen. Hoe hoger het energielabel, hoe lager het energieverbruik.

Hoe voldoe ik aan de eisen van het energielabel?

U kunt het energielabel utiliteit voor een bedrijfspand niet zelf maken. Hiervoor dient u een BRL950-03 gecertificeerde energieadviseur in te huren. Dit zogenaamde BRL-certificaat zorgt ervoor dat de toevertrouwde adviseur is opgeleid om een ​​dergelijk energielabel te maken.

Een energieadviseur controleert het gebouw ter plaatse. Aan de hand van een stappenplan onderzoeken de inspecteurs de duurzaamheids- en energetische eigenschappen van het gebouw. Na het testen worden de resultaten verwerkt in het rapport om de labelklasse te bepalen. De energieadviseur geeft u een rapport en registreert het energielabel in het rijksregister. Als je een kantoor verkoopt of huurt, heb je als ondernemer daardoor een rechtsgeldig energielabel.

Hoe effectief is het energielabel?

Het energielabel is minimaal 10 jaar geldig. Heeft u bij ons een energielabel aangevraagd en gekregen? Haal dan een energielabel dat de komende 10 jaar geldig is en voldoe aan je verplichtingen. Gaan nieuwe huurders binnen 10 jaar naar uw woning verhuizen? Zo hoeft u geen nieuw energielabel aan te vragen. Als u energiebesparende maatregelen neemt, kan het interessant zijn om een ​​nieuw energielabel aan te vragen. Dan kan uw woning worden geherwaardeerd en krijgt u mogelijk een milieuvriendelijker energielabel.

Similar Posts