Verbouwen

Alles wat je moet weten over IKEA keukens kopen 

Je zult het je vast niet kunnen voorstellen, maar ⅕ van alle verkochte keukens in Nederland zijn IKEA keukens. Dat brengt natuurlijk veel vragen met zich mee. Wat maken IKEA keukens in Nederland toch zo populair? Van welke voordelen kun je profiteren en wat is er minder aan? Wat is de kracht en succes van een IKEA keuken? 

Wat voor kosten brengen IKEA keukens met zich mee? 

IKEA staat uiteraard bekend om haar relatief lage kosten. Ook bij IKEA keukens is dat het geval en van dat beeld profiteren ze nog steeds. De Nederlandse consument gaat zonder eerst een goede oriëntatie alvast naar IKEA om te kijken wat zij in aanbod hebben. En dan gaat het niet alleen om nieuwe IKEA keukens, maar ook om keuken reparatie en keukenrenovatie. Het aparte aan IKEA keuken kopers is dat er niet altijd keukens vergeleken worden. Duidelijk heeft de IKEA klant geen behoefte om ergens anders te gaan kijken. Terwijl het toch goed mogelijk is in Nederland dat andere keukenzaken tegenwoordig een stuk goedkoper zijn. 

Hoe zit het met de garantie bij IKEA keukens? 

Besluit je een IKEA keuken te kopen dan krijg je daar inmiddels 25 jaar garantie op. Grote keukenzaken zijn daar heel anders in. Zij hebben namelijk moeite om net aan 5 jaar garantie te geven aan hun keukens. Wat is de reden van IKEA om hun keukens 25 jaar garantie mee te geven, terwijl normaal gesproken de meeste keukens maar gemiddeld 15 jaar meegaan? De klant kon vroeger kiezen tussen garantie of een korting. En de meeste klanten gaven de voorkeur aan garantie. Vandaar dat IKEA groot inzet op garantie. Dit zorgt voor vermindering van de kosten en blijft er meer provisie voor de winkel over.  

Je betaalt bij IKEA voor advies aanvraag 

Opvallend aan IKEA keukens is dat je voor advies moet betalen. Inmiddels is de prijs van 75 euro gezakt naar 39 euro. Voor dit bedrag krijg je 2 uur met een IKEA adviseur. Dat is opvallend te noemen omdat geen andere keukenzaak een bedrag in rekening brengt voor het geven van advies. Je weet dus zeker dat je 2 uur advies krijgt bij IKEA, terwijl bij een niet betalende afspraak of binnenloop afspraak je niet weet hoe lang het gesprek zal duren. Besluit je overigens om uiteindelijk een keuken aan te schaffen bij IKEA dan krijg je het geld wat je betaald hebt voor het gesprek terug.  

Waar zijn IKEA winkels in Nederland te vinden? 

Omdat IKEA keukens zo populair zijn in Nederland, hoef je niet ver te zoeken naar een vestiging. Ze zitten namelijk kris kras door heel het land. Dat maakt de bereikbaarheid een stuk gemakkelijker dan bij andere keukenzaken. IKEA vind je in alle grote steden zoals Amsterdam, Groningen, Utrecht, Zwolle en Eindhoven. Dat zijn alleen nog maar de grote steden. Ook in kleinere steden als Barendrecht, Delft en Heerlen vind je een IKEA. 

Similar Posts