Algemeen

Een tegelvloer houtlook is niet van een echte houten vloer te onderscheiden 

De houten vloer is een populaire keuze, want een mooie houten vloer brengt meer sfeer en warmte in huis. Een houten vloer brengt ook uitdagingen met zich mee! Denk aan verkleuringen door de zon, planken die bol gaan staan door vocht of aan splijtende vloeren wanneer er temperatuurverschillen zijn. Met een tegelvloer houtlook heb je die problemen niet met als groot voordeel dat een houtlook tegel ook niet van echt hout te onderscheiden is. Waarom je voor deze tegels zou moeten kiezen vertellen wij je in onze blog.

Groot prijsverschil 

Tegelvloer houtlook is een stuk goedkoper te realiseren dan een echte houten vloer. Niet alleen de kosten van een houten vloer kunnen flink oplopen, maar ook als je reparaties moet uitvoeren en de onderhoudskosten. Een tegelvloer houtlook gaat veel langer mee en is in de regel ook een stuk goedkoper in de aanschaf! Goed onderhouden vloertegels gaan jarenlang mee en houtlook tegels zijn ook niet van echt hout te onderscheiden. Het verschil merk je wel als je eroverheen loopt, want tegels zijn natuurlijk een stuk kouder dan houten planken. 

Tegelvloer houtlook zorgt voor minder kans op schade

De prijs is niet de enige reden om voor een tegelvloer houtlook dan voor een houten vloer te kiezen. Want een tegelvloer gaat veel langer mee, en is eenvoudig te onderhouden. Dat heeft te maken het het feit dat tegels niet vatbaar zijn voor vocht en temperatuurverschillen. Met als gevolg dat tegels niet uitzetten en krimpen. Met een houten vloer heb je deze problemen wel met als gevolg dat de vloer kan beschadigen, dat planken bol gaan staan door docht en dat hout gaat splijten door de temperatuurverschillen. Het repareren kost vaak enorm veel geld en je ontkomt er soms niet aan om zelfs complete delen of de gehele vloer te vervangen. 

Tegelvloer houtlook heeft minder onderhoud nodig

Houten vloeren vergen veel onderhoud. Je moet ze op een speciale manier schoonmaken je moet ze eens in de zoveel tijd schuren en opnieuw lakken of beitsen. Met een tegelvloer houtlook heb je dat onderhoud niet. De tegels hoef je alleen maar schoon te maken en dan het liefst met een speciaal reinigingsmiddel voor tegels. Dan houd je de tegels ook langer mooi en gaan ze dus ook veel langer mee. Maar je zou ze ook kunnen schoonmaken met een beetje warm of lauw water en een beetje soda. Dat zou je niet kunnen gebruiken met een houten vloer!

Perfect voor in de badkamer!

Een tegelvloer houtlook is perfect voor de badkamer, want deze tegels zijn vocht- en warmtebestendig. Dus met houtlook tegels kun je toch meer sfeer en warmte in een badkamer creëren zonder de problemen van krimpende en bolstaande planken te ervaren. De tegels zijn ook geschikt voor andere kamers, zoals de woon-, slaapkamer en de keuken. Veel houtlook tegels zijn zowel voor muren als vloeren geschikt. Wil je de kamer of ruimte één geheel maken? Kies dan voor een matchende houtlook wandtegel! Dat geeft een mooi en luxueus effect. Naast houtlook zorgen ook marmerlook tegels voor een luxueus effect in je woning.

Similar Posts