Wonen

Wanneer een woningontruiming laten doen?

Om te weten wanneer een woningontruiming een uitweg voor je is, is het goed om te weten wat een woningontruiming eigenlijk is. Een ontruiming kennen veel mensen namelijk wel, dat is het zo snel mogelijk naar buiten begeleiden van mensen uit een binnenruimte. Wat een woningruimte is, is niet snel af te leiden uit deze context. Het is echter niet veel anders dan dat. Het verschil is dat het hier niet gaat om mensen, maar inboedel, dus meubels en apparatuur. Van een woningontruiming is over het algemeen sprake bij wanbetaling. Nadat alle opties zijn uitgeput (en de huurder vaak ook al van de aardbodem is verdwenen), wordt er overgegaan tot ontruiming. Op dat moment komt er een deurwaarder onder begeleiding van de politie en ontruimingsbedrijf om een woning binnen te treden en leeg te maken.

Wat gebeurt er bij een woningontruiming?

Bij een woningontruiming wordt, zoals vermeld, onder begeleiding van een deurwaarder en politie naar een woning toegegaan om deze te ontruimen. In tegenstelling tot een normale deurwaarder komen deze niet aan de deur om afspraken te maken of spullen in beslag te nemen ter verkoop en voldoening van de schuld. Op dit moment wordt de inboedel simpelweg in beslag genomen om vervolgens vernietigd te worden. Een makkelijkere manier om ontruimingen te voldoen, is door het inzetten van verhuisbedrijven. Deze zijn immers in vele grotere getalen aanwezig. In Rotterdam hoef je bijvoorbeeld voor het vinden van verhuizers Rotterdam niet uit. Deze vind je immers zo.

Hoe regel je dit?

In principe wordt het door een deurwaarder geregeld, maar als je de juridische grondslag hebt geregeld, kun je het ook zelf doen. Hierbij is het erg belangrijk om zeker te weten dat je juridisch volledig in je recht staat. Het is anders best mogelijk om een aanklacht te krijgen vanuit je voormalige huurder. Zoek je een woningontruiming Rotterdam, Vlaardingen, Barendrecht of omstreken? Dan hoef je vaak niet verder te zoeken dan Rotterdam om hier een geschikte partij voor te vinden.

Similar Posts