Wonen

Hoe vind je de beste dakdekker? 

dakdekker

Een dakdekker kan je inschakelen voor verschillende klussen rondom het herstellen, vervangen en repareren van je dak. Een goede en betrouwbare dakdekker moet voldoen aan bepaalde eisen. Om een passende dakdekker te vinden voor jouw klus zijn er verschillende zoekmethodes. In dit artikel zie je waarop je moet letten als je een goede dakdekker wil vinden, en op wat voor manier je het best kunt zoeken.

dakdekker

Waar moet een goede dakdekker aan voldoen?

Voor bijvoorbeeld het laten uitvoeren van een dakrenovatie of het herstellen van een lekkage wil je natuurlijk een gecertificeerde dakdekker vinden. Hieronder zie je een aantal tips om een erkend vakman te vinden die voldoet aan alle eisen. 

 1. Ga na of de dakdekker over bepaalde certificaten beschikt zoals het VCA-certificaat en het zogeheten KOMO-procescertificaat BRL 4702. Ook moet een erkend dakdekker ingeschreven staan bij de KVK. 
 1. Check of de vakman is aangesloten bij een brancheorganisatie of erkend bedrijf, zodat je bij eventuele problemen kunt terugvallen op de bemiddeling van de organisatie. De Nederlandse Dakdekkers Bond is zo’n vereniging. 
 1. Wanneer je iemand hebt gevonden die geschikt lijkt, lees dan altijd even de recensies en klantbeoordelingen door.. Als deze overwegend positief zijn, dan zal de dakdekker waarschijnlijk te vertrouwen zijn. 

Hoe vind je een betrouwbare dakdekker?

Via de google zoekmachine vind je ontzettend veel dakdekkers die zich aanbieden per regio. Omdat je niet altijd zeker weet of je via google daadwerkelijk met een erkende dakdekker te maken hebt, is het handig om op een goede manier onderzoek te doen. Hieronder zie je drie effectieve methodes:

 1. Vraag rond in jouw buurt of kennissenkring.
  Wanneer je van een bekende hoort dat de uitvoering en service van de vakman hen goed is bevallen, is de kans groter dat je met een betrouwbare dakdekker te maken hebt. 
 2. Vergelijk via platforms en vergelijkingswebsites.
  Als de dakdekker is ingeschreven bij een platform moeten ze vaak voldoen aan bepaalde eisen. Op deze manier vind je snel een ervaren dakdekker in jouw regio
 3. Telefonisch contact opnemen
  Ook kun je ook altijd van te voren even telefonisch contact opnemen met het dakdekkersbedrijf. Aan de hand van zo’n gesprek hoor je vaak al snel of je met professionals te maken hebt. 

Similar Posts