Bouw

Waarom is een constructieberekening draagmuur zo belangrijk?

De stabiliteit waar een pand over beschikt wordt in de praktijk grotendeels bepaald door de aanwezige draagmuren. Op het ogenblik dat er zich hier een bepaald probleem mee stelt kan dat als gevolg hebben dat er aanzienlijke problemen kunnen optreden. In het meest extreme geval zou dit zelfs zomaar kunnen leiden tot een (gedeeltelijke) instorting van het pand in kwestie. Het laten uitvoeren van een constructieberekening draagmuur kan er in de praktijk voor zorgen dat je, je hier geen zorgen om hoeft te maken. Op deze manier kan er namelijk zeer precies worden bepaald hoeveel de draagmuren kunnen worden belast. Wil je hier graag meer over ontdekken? Dan moet je absoluut even de informatie doornemen die je hieronder terug kan vinden. 

Welke functie vertegenwoordigt een draagmuur? 

Het spreekt voor zich dat er in een pand ongelofelijke krachten schuilgaan. Al deze verschillende krachten moeten op een bepaalde manier ondersteund kunnen worden. Slaagt men daar niet in? Dan zou dat er zomaar voor kunnen zorgen dat de constructie vatbaar wordt voor schade of zelfs nog erger, voor verzakking en zelfs instorting. Gelukkig is het zo dat er door de jaren heen door experten voor is gezorgd dat we ons daartegen kunnen wapenen. Dit bijvoorbeeld door het laten uitvoeren van een constructieberekening draagmuur. Op die manier kan je er namelijk echt voor de volle honderd procent zeker van zijn dat je over een solide, stabiele en stevige constructie zal beschikken. 

Is een constructieberekening draagmuur verplicht?

De fundering van een huis is net als de andere dragende of stabiliserende onderdelen van cruciaal belang. Dit geldt dus ook voor de draagmuur die in je woning is terug te vinden. Toch bestaat de kans dat je er op een bepaald moment voor zal willen kiezen om een bepaalde draagmuur te vervangen. Dit bijvoorbeeld omdat je graag een open keuken of een open woonkamer zou willen realiseren. Dat is mogelijk, alleen moet je hier logischerwijs wel zeer voorzichtig mee zijn. Hoe dan ook zal je kunnen vaststellen dat het laten uitvoeren van een constructieberekening draagmuur wettelijk verplicht is. Op Constructieshop.nl kun je eenvoudig een constructieberekening laten maken.

Modern buildings under constructions in city

Hoeveel kosten moet je hiervoor ongeveer betalen?

De verplichting die geldt voor het laten uitvoeren van een constructieberekening draagmuur zorgt er in de praktijk voor dat mensen natuurlijk ook automatisch gaan nadenken over de kosten die hiermee gepaard gaan. Het spreekt immers voor zich dat dit wel erg belangrijk is. Wat deze kosten betreft moet je er wel rekening mee houden dat er slechts uit kan worden gegaan van een bepaalde schatting. De daadwerkelijke kostprijs kan immers variëren van 4.500 tot wel 7.500 euro of meer. 

Hoeveel de constructieberekening draagmuur jou ongeveer zal gaan kosten is in de praktijk sterk afhankelijk van onder meer de constructeur waar je een beroep op gaat doen. Niet alleen kan deze er namelijk voor kiezen om zogenaamde voorrijkosten aan te rekenen, daarnaast is het ook nog eens zo dat het tarief onderling tussen de verschillende constructeurs kan verschillen. Het uitvoeren van een vergelijking op dit vlak kan dan ook in de praktijk sterk aanbevolen zijn. 

Similar Posts