Bouw

Lees hoe je de juiste zwembad ondervloer kiest

Vrijwel iedereen wil een (klein) zwembad in de tuin hebben voor de warme dagen. Of je nu in Nederland woont of daarbuiten. Met warme dagen afkoelen is altijd prettig en hoe fijn is het als je samen met de kinderen in een zwembad kunt plonsen? Het aankopen van een zwembad is vaak snel gedaan maar een zwembad ondervloer is vaak een vergeten onderdeel. Toch is dit onderdeel ontzettend belangrijk en is het aan te raden tijd te besteden aan de juiste keuze. Er zijn zoveel soorten zwembaden te koop, daarom hieronder tips voor de juiste ondervloer aan te schaffen. 

Is de bodem wel geschikt? 

Voordat je überhaupt een zwembad gaat aanschaffen en na gaat denken over een zwembad ondervloer, is het verstandig om te kijken of de ondergrond wel geschikt is. Niet elke ondergrond is namelijk geschikt om een zwembad te plaatsen. Denk aan een ongelijke vloer of een vloer met veel scherpe stukjes. Of je nu een opblaasbaar zwembad koopt of een ander soort, het zeil of doek kan eenvoudig scheuren en zo heb je weinig waterpret. 

Daarnaast moet er gekeken worden of de bodem het zwembad met al het water wel kan dragen en stevig genoeg is. Zo moet er ook een afvoer aanwezig zijn om vies water af te voeren en moet het niet te veel aflopen als je een groter zwembad kiest. Zo kan er namelijk minder water in voordat het eruit stroomt. Het is dus even puzzelen, maar zo voorkom je wel op een later moment problemen met je zwembad en kun je lang gebruik maken van je aankoop. 

Kies het juiste type zwembad ondervloer

Als je hebt bekeken dat de bodem goed is voor het plaatsen van een zwembad, dan kun je kijken naar de zwembad ondervloer. Of je nu een opvouwbaar of opblaasbaar zwembad aan wil schaffen, voor beiden is een goede type ondervloer nodig. Zo voorkom je beschadiging aan de vloer en dus een lek zwembad waardoor je langer plezier hebt van je aankoop. 

Je kunt als ondervloer het type zeil kiezen voor jouw zwembad ondervloer. Helaas is dit type niet in elke situatie een goede keuze. Als je toch zeil wilt gebruiken is het aan te raden om dit altijd te combineren met een ondertapijt of vloertegels van foam. De combinatie met vloertegels kun je het beste gebruiken op een ondergrond zoals gras en een tapijt is nodig voor een ondergrond van een terras met tegels.

Als je geen gebruik wilt maken van zeil dan kun je zowel de vloertegels als het ondertapijt goed gebruiken. Door middel van ondertapijt voel je de harde ondergrond niet meer en deze kun je ruimer leggen zodat ook rondom het zwembad er een ondervloer ligt. Dit gebruik wordt veel gedaan bij kasseien, klinkers en tegels. De tegels van foam als zwembad ondervloer kun je zowel op tegels als op gras gebruiken. Zelfs grind kun je met de juiste kwaliteit bedekken zonder schade te veroorzaken aan je zwembad.

Similar Posts