Vloeren

Vloerverwarming, een must have!

Wie wilt er tegenwoordig nou geen vloerverwarming in zijn huis? Heerlijk warme voeten wanneer als je ’s ochtends met blote voeten je bed uitstapt of in de koude wintermaanden door je huis loopt. Voor veel mensen zijn dit genoeg redenen om vloerverwarming aan te schaffen. Er zijn echter nog andere redenen die het aantrekkelijk maken om vloerverwarming in je huis te plaatsen. Lees in deze blog meer over de andere voordelen die vloerverwarming met zich mee brengt.

Ruimtebesparend

Het plaatsen van vloerverwarming kan je een hoop ruimte besparen in je woning. Door de verwarming in de vloer te plaatsen is het verleden tijd voor radiatoren en leidingen aan de muur. Hier heb je meestal ook de ideale mogelijkheid om een hefschuifpui te plaatsen, omdat er ook geen radiatoren meer voor het raam hangen. Op deze manier kan je optimaal gebruik maken van de ruimte binnenshuis. Er bestaan twee verschillende manieren om de buizen van vloerverwarming op te warmen. Door middel van water of elektriciteit. De elektrische vloerverwarming wordt vaak gebruikt om delen van het huis te verwarmen. Deze vorm gebruikt meer energie waardoor de watervariant het aantrekkelijkst is voor de portemonnee.

Nadelen van vloerverwarming

Net als normale radiatorverwarmingen brengt vloerverwarming ook een aantal nadelen met zich mee. Ik zal een aantal van de nadelen noemen waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van vloerverwarming.

Door vloerverwarming thuis te installeren, kun je flink besparen op je energiekosten. Dit komt omdat vloerverwarming een stuk energiezuiniger is dan normale verwarmingen. Bij installatie stelt de installateur de vloerverwarming vaak in op de hoogste stand. Door deze pomp op de hoogste stand te zetten wordt de vloer het snelst warm. Wanneer je in de zomer geen warmte nodig hebt, kan je deze pomp het beste uitzetten. Ook dit zorgt ervoor dat je een hoop energie bespaart. Houd er rekening mee dat deze pomp vast kan komen te zitten wanneer deze te lang uitstaat. Zorg er dus voor dat deze pomp iedere dag een minimaal een kwartiertje aanstaat. Dit kan je gemakkelijk automatisch doen met een tijdschakelaar.

Similar Posts