Wonen

Hoe richt je een kantoor in?

zit sta bureau elektrisch

Het inrichten van een kantoor kan niet volledig volgens de creativiteit van de werkgever. Er zijn namelijk regels verbonden aan het inrichten van een kantoor. Deze regels gaan volgens de Arbowet, een wet die ontstaan is om ervoor te zorgen dat werknemers gezond kunnen werken aan hun werkplek. Vaak is een zit sta bureau bijvoorbeeld aangeraden, zodat werknemers hun werkhouding kunnen afwisselen. In het algemeen waarborgt de Arbowet de gezondheid van werknemers door een werkgever te verplichten om het kantoor op een bepaalde manier in te richten. Ook voor de werkgever is dit voordelig, omdat werknemers minder snel gezondheidsproblemen zullen krijgen en minder vaak afwezig zullen zijn.

Daglicht en temperatuur

Volgens de Arbowet moet er genoeg daglicht het kantoor in komen. Zonder daglicht zal het interne dag- en nachtritme verstoord raken. Hierdoor blijven werknemers moe op het werk. Ook zorgt daglicht voor de aanmaak van belangrijke vitamines. Het is dus geen goed teken als werknemers urenlang zonder daglicht werken. Echter moet er geen direct daglicht in de ogen kunnen schijnen, dit zorgt voor irritatie tijdens het werken. Een werkplek direct tegenover een raam plaatsen in dus ook weer geen goed idee. Volgens de Arbowet moet de temperatuur op kantoor hiernaast tussen de 23 en de 26 graden liggen, maar de kantoortemperatuur moet vooral bepaald worden door de werknemers zelf.

Ergonomische bureaustoel

De stoelen waar werknemers op zullen gaan werken hebben ook specifieke eisen die opgesteld zijn door de Arbowet. De stoel moet verplicht vijf poten hebben die allemaal de grond raken. Ook moeten alle aspecten van de stoel verstelbaar zijn, dus de rugleuning, armleuningen en het zitvlak. Een werknemer kan zo zelf de stoel instellen volgens de Arbo eisen. Een 24uurs stoel is een goed voorbeeld van een stoel die zeer breedt instelbaar is. Zorg wel dat werknemers ook weten hoe zij hun stoel kunnen instellen. Natuurlijk is het niet bij alle mensen bekend hoe dit moet, waardoor zij misschien alsnog verkeerd zitten.

Similar Posts