Lampen

Energie besparen? Kies voor led lampen

led lampen


Duurzaamheid begint voor steeds meer mensen belangrijk te worden. Toch weten veel mensen niet waar ze moeten beginnen. Een goede start zou zijn om al je lampen te verwisselen met led lampen. Led verlichting is namelijk verreweg de meest duurzame vorm van verlichting. In dit artikel laten we zien waarom led verlichting zo duurzaam is.

 Energie besparing


Energiebesparing is misschien wel de voornaamste reden, waarom je zou moeten overschakelen naar led verlichting. Led verlichting is namelijk een stuk zuiniger dan andere vormen van verlichting. Gloeilampen, halogeenlampen en zelfs spaarlampen komen niet eens in de buurt. Ledverlichting gebruikt namelijk tot wel 90% minder energie dan gloeilampen en tot wel 80% minder energie dan halogeen lampen. Dit maakt ledverlichting niet alleen interessant voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Led verlichting kun je zien als een investering die zichzelf terugbetaald door een lagere energierekening.

led lampen

 Ledverlichting gaat veel langer mee


Het tweede belangrijke punt van ledverlichting is dat de verlichting een stuk langer mee gaat dan andere vormen van verlichting. De gemiddelde branduren van ledverlichting ligt een stuk hoger dan de branduren van bijvoorbeeld gloeilampen of spaarlampen. Bij ledverlichting ligt het aantal branduren ongeveer tussen de 15000 en 50000. Als je het gemiddelde neemt kan ledverlichting dus wel 10 jaar meegaan. In tegenstelling tot gloeilampen die maar 1000 branduren hebben en spaarlampen die niet verder komen dan 5000 branduren. Led verlichting mag dan wat duurder zijn in de aanschaf, maar ze zorgen voor een lagere energierekening en je hebt er langer plezier van.

 Ledverlichting is veiliger


Ledverlichting wordt niet warm. Dit zorgt ervoor dat ledverlichting een stuk veiliger is als het gaat over brandveiligheid. Het kan wel eens voorkomen dat er door een te warme lamp een brand ontstaat. Met ledverlichting hoef je je hier geen zorgen over te maken.

 Ledverlichting zorgt voor sfeer


Vroeger was het zo dat ledverlichting alleen in koele kleuren te verkrijgen was. Dit maakte ledverlichting erg ongezellig. Tegenwoordig is ledverlichting in elke kleur te verkrijgen die er is. Dit maakt het erg gemakkelijk om met ledverlichting de sfeer te creëren die je voor ogen hebt.

Similar Posts