Algemeen

Soorten lampen

Je hebt enorm veel verschillende lampen. Deze lampen hebben meestal ook allemaal een bepaald nut. Zo is de hanglamp meestal voor boven een tafel zodat je fatsoenlijk kan zien als je aan het eten bent. Je hebt lampen voor buiten zodat je kan zien in het donker. En je hebt ook leeslampen. Je kent het waarschijnlijk wel je wilt ‘s ochtends even de krant lezen maar je hebt niet genoeg licht. Dit is erg vervelend en daarom is de leeslamp bijna onmisbaar in je huis. Gelukkig heb je enorm veel soorten leeslampen zodat je de perfecte keuze kunt maken voor jouw inrichting.

Nachtlamp

Een nachtlamp zou je kunnen zien als een soort leeslamp. De nachtlamp staat meestal op een nachtkastje naast je bed. Deze lamp zorgt ervoor zodat je nog even kan lezen voordat je gaat slapen. Je zou dit dus ook een leeslamp kunnen noemen. Veel mensen hebben deze lamp op hun nachtkastje staan. Maar je zou deze leeslamp ook kunnen instaleren als wandlamp. Het voordeel hiervan is dat het relatief weinig ruimte inneemt. Zo heb je meer ruimte op je nachtkastje voor bijvoorbeeld je telefoon, wekker, glaasje water en natuurlijk je boek. Je zou deze wandlamp zo kunnen maken dat deze verstelbaar is. Zo heb jij licht waar en wanneer je het nodig hebt.

Tafel- en vloerlamp

Je zou ook de originele tafellamp kunnen gebruiken als leeslamp. Deze neemt dus helaas wel wat ruimte in op je nachtkastje waardoor je misschien net niet je glaasje water kwijt kunt. Je zou er dan voor kunnen kiezen om een vloerlamp te nemen. Het nadeel hiervan is dan weer dat de voet meestal erg groot is en dat je dan weer geen ruimte hebt voor je nachtkastje. Je moet dus voor jezelf goed nagaan wat jij fijn vind en wat praktisch is in jouw slaapkamer.

Similar Posts